Защо да изберете лакове за маникюр без HEMA?

Скъпи маникюристи, майстори на ноктите, забелязвате ли, че все по- често клиенти и колеги развиват алергии към лаковете за маникюр?

Все по-често се борите с възпалена, раздразнена кожа около ноктите си? Да, вие знаете, че причината е в лаковете, но в кое по-точно? Всички ви съветват да избирате продукти без HEMA. Но какво всъщност е HEMA? Още през 2018г. Британската асоциация на дерматолозите публикува изследователска статия, посочваща HEMA като основна причина за “епидемия от алергии”. HEMA (Хидроксиетил метакрилат) или DIHEMA (2-хидроксиетил метакрилат) се използва като лепило в гел лака. Придава на лака ви приятен, твърд и лъскав завършек. Въпреки това, неговите малки молекули лесно се абсорбират от кожата, което може да предизвика сенсибилизация.

Защо алергиите са все по-голям проблем?

Поради увеличаване на броя на хората, развиващи алергии към гел лаковете, някои марки представят продукти без HEMA. Но защо алергиите са станали толкова разпространени в света на ноктите? Това се случва поради няколко причини: – Марките се опитаха да възпроизведат салонното изживяване у дома. През последните години марките внушиха идеята на клиентите, че могат сами да си направят гел нокти у дома. Въпреки това, много от тези DIY комплекти съдържат продукти, които са по-склонни да причинят алергии. Това важи особено за по- евтините комплекти, закупени от непроверени фирми или източници със съмнителен произход. По- евтините гел лакове не са без HEMA. Ако потърсите онлайн, ще намерите гел-лакове за по-малко от 1$. Звучи твърде добре, за да е истина, нали? То е! Евтините, дълготрайни формули, често съдържат високи нива на HEMA и други съставки, причиняващи алергии. Избирайки лакове без HEMA вие защитавате вас и здравето на вашите клиенти! Повярвайте ни, ако искате да защитите себе си и клиентите си, изберете продукти без HEMA. Намаляването на разходите, когато става въпрос за продукти, просто не си струва. Рискувате при една евентуална алергия да се наложи да смените професията, а при клиент той никога повече да не дойде при вас. Именно затова ние от Mixcoco разработихме и инвестирахме в линия HEMA Free, която предлага дълготраен и интензивен блясък с лесно и чисто нанасяне в две разфасовки 15мл и 7,5мл. Нашата гама от лакове без HEMA може да видите тук.

Сподели статията

Facebook

Други статии

Защо да изберете лакове за маникюр без HEMA?

Скъпи маникюристи, майстори на ноктите, забелязвате ли, че все по- често клиенти и колеги развиват алергии към лаковете за маникюр? Все по-често се борите с възпалена, раздразнена кожа около ноктите си? Да, вие знаете, че причината е в лаковете, но в кое по-точно? Всички ви съветват да избирате продукти без

Прочети

8 Факта за Mixcoco, за които вероятно не сте подозирали

8. Фабриката притежава GMP сертификат! GMP сертификатът е система от правила за прозводство на фармацевтични, хранителни и козметични продукти. Наличието на неговия знак върху даден продукт гарантира, че са спазени всички изисквания в производствения процес, така че крайният резултат да е на необходимото високо ниво. Контрола на всички етапи, на

Прочети